Test your EU knowledge – can you complete this 15-question quiz?

Results

-

Congratulations! Scroll down to see your answers.

To discover more about the EU make sure you pick up a copy of Jacobs’ EU Guide Book – The Landmark Sites of European Integration.

Subscribe to our free newsletter and enjoy exclusive discounts on ebooks

Share your score:

Bad luck, try again or scroll down to see the correct answers.

To discover more about the EU make sure you pick up a copy of Jacobs’ EU Guide Book – The Landmark Sites of European Integration.

Subscribe to our free newsletter and enjoy exclusive discounts on ebooks

Share the quiz:

Next

#1. Brussels has become the principal location for the activities of the European Institutions but only one of the following is found in Brussels. Which is it?

Answer: The European Parliament. The European Central Bank is in Frankfurt and Europol is in The Hague.
Next

#2. The European Court of Auditors, The European Investment Bank and The European Court of Justice are all located in which city?

Answer: Luxembourg
Next

#3. What was based here in the rue Ravenstein in Brussels from 1958 to 1996?

Answer: European Economic and Social Committee
Next

#4. Who was the leading light of the Crocodile Group named after the Crocodile Restaurant in Strasbourg?

Answer: Altiero Spinelli
Next

#5. The EU Agency for the Space Programme (EUSPA) is located in which country?

Answer: Czechia
Next

#6. This Europe House is located in which country?

Answer: Croatia
Next

#7. This building in Strasbourg is the location of...

Answer: The European Court of Human Rights
Next

#8. The European Banking Authority is located in which city?

Answer: Paris
Next

#9. Who was the British prime minister seen here signing the UK Treaty of Accession to the EEC in 1972?

Answer: Edward Heath
Next

#10. Jaques Delors was the President of the European Commission from 1985-1995. In 2015 he was the third person to be named an honorary Citizen of Europe by the European Council. Who were the other two?

Select all that apply:

Answer: Jean Monnet and Helmut Kohl
Next

#11. This European Parliament building in Strasbourg is named after Salvador de Madariaga (1886-1978). Who was he?

Answer: A co-founder of the College of Europe
Next

#12. This stunning work of art is on display in the foyer of which building in Brussels?

Answer: House of European history
Next

#13. The European Environment Agency is located in which member state?

Answer: Denmark
Next

#14. The Charlemagne Prize, awarded annually for outstanding contributions to the reconstruction of Europe, was initiated post-war in which Germany city?

Answer: Aachen
Next

#15. Frenchman Jean Monnet (1888-1979), one of “four founding fathers” of the European Union, began his working life selling what kind of liquor?

Answer: Cognac
Finish

Buy Jacobs’ EU Guide Book – The Landmark Sites of European Integration

A new concept that brings the European Union alive! This is a country-by-country gazetteer with informative text and 370 photographs of the “places of memory” and the “places of work” that gives a unique panoramic view of what the EU is all about. Covers all 27 EU member states plus the UK and Switzerland.

Jacobs’ EU Guide Book makes a great introduction to the EU for those wanting to get the “big picture” and is sure also to be an enjoyable grand tour for EU ”old hands”.


About the John Harper Publishing EU Knowledge Quiz

Take our free EU Knowledge Quiz and find out just how well-versed you are in all things EU!

Embark on a journey of discovery as you tackle 15 thought-provoking multiple-choice questions about the European Union. Dive into topics such as EU history, member states, institutions and more. Challenge yourself to recall interesting facts that have shaped the EU over the years.

At the end of the quiz, you’ll receive a score that reveals the depth of your EU knowledge. Share your results with friends and see who comes out on top!


Image Attribution

europol-building-the-hague-netherlands.webp
Attribution: OSeveno , 2015
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en) license. No changes were made to the image.